Cikgu Kacamata


24
Musuh Gentar Melihat Kami!


Dahulunya hidup kami sentiasa diselubungi dengan ketakutan dan kebimbangan disebabkan oleh musuh-musuh yang tidak diketahui diluar sana. Kini segalanya telah berubah setelah CK mengupah.....



CK sekarang tidak perlu risau lagi akan musuh ketat kami yakni kucing-kucing liar yang selalu sangat mengeluarkan ketulan-ketulan bijih yang beraroma hingga ke tulang hitam. Ini kerana di hadapan rumah CK terdapat askar wataniah yang dilantik untuk menjaga keamanan rumah ini berkampung seharian untuk menjalankan tugas yang diamanahkan...


"Khemah yang didirikan dihadapan rumah CK"


Askar-askar yang dimaksudkan adalah hero-hero CK sendiri...hehe
Di atas dedikasi serta berhemah tinggi yang ditunjukkan sepanjang menjalankan tanggungjawab yang diberi (hingga semput Ummie dan Daddy dibuat mereka), maka mereka telah diupah seberapa banyak ounces susu tepung penuh berkrim...


"Askar-askar yang kepenatan menerima upah masing-masing"


Setelah selesai operasi seharian mengawal rumah, didapati kereta kebal mereka telah punah sama sekali...


"Lihat keadaan stereng kereta kebal yang telah hancur ketika bertempur dengan musuh"
*kereta kebal ini tidak sempat dihantar ke car wash kerana car wash tutup



Demikianlah corat-coret kehidupan CK sekeluarga hari ini. Lepas pulang dari pasar pagi tadi terus kami memulakan perkhemahan ini. Harap anda terhibur :)





Sila Share Post CK Ini Sekiranya Anda Suka
Dapatkan Widget Ini!

24 comments:

  1. hahaha...lasak betol hero-hero cikgu nie...memang riuh rumah tu kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...kucing tak dpt, stereng yg ranap :D

      Delete
  2. Haha..... selamat menjalankan tugas, hero-hero CK semua!
    (best lah khemah diorg)

    ReplyDelete
  3. kelakar la hero2 CK ni...hahaha

    Bdk laki mmg mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakit2 badan selalu kena gomol ngan diorg ni :D

      Delete
  4. wah.. seronoknya berkhemah di luar rumah.. hingga kepenatan hero-hero menggempur musuh yang datang.. bagi upah minum susu.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak camping tak tau katner...senang2 camping dpn umah jer :D

      Delete
  5. bkhemah dpn rmh demi 'cat'..hehhehhe :)

    ReplyDelete
  6. haha..bgusnya askar2 dia..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh harap dah tu (dgn syarat upah susu) :D. Kalu tak...mmmmmm

      Delete
  7. Salam.

    Ini baru2 betul berkhemah cikgu, urmm, kereta kebal masih boleh digunakan lagi tu, hehe, masih boleh dibawak berperang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sj nak lepaskan gian. nak berkhemah kat luar taktau nak g mane last2 kat umah je la. Kereta kebal tu CK cdg nak hantar woksyop. Ntahla tokey tu trima ke idak :D

      Delete
  8. ha3..kena beli kreta kebal bru 2 :) xpn jet pejuang..knapa xsediakn pstol air?? sng nk tmbak pnceroboh dr jauh..hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...kalau pistol air, jwbnya musuh gelak jer tgk 2 bradik tu basah kuyup :D

      Delete
  9. Kihkih. Berkhemah depan rumah ye. Siap dapat upah lagi. Untung la. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hero2 CK tu kalau nmpk jer sin wau, sin wau soh buat ape semuanya jd...termasuklah jd pak gud :D

      Delete
  10. terbaik la cikgu... terpedaya dengan tajuk entri cikgu... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...saja buat gempak. Thanks ya panas :)

      Delete