Cikgu Kacamata


16
Online Hex Color Codes Generator & Color Chart


Di sini CK ada menyediakan kemudahan memilih kod warna Hexadecimal secara online. Ianya mudah dan cepat serta anda tidak perlu lagi mendapatkan kod-kod warna yang dikehendaki melalui software tertentu. Di samping itu, terdapat juga carta senarai warna serta kod warna yang popular sebagai rujukan segera.


Box Color Codes Generator:



Wheel Color Codes Generator:


Carta Warna Popular:

WARNA
KOD WARNA HEX
WARNA YANG TERHASIL
Hitam
#000000
Kelabu
#808080
Silver
#C0C0C0
Putih
#FFFFFF
Snow
#FFFAFA
Honeydew
#F0FFF0
Lime
#00FF00
ForestGreen
#228B22
Hijau
#008000
DarkGreen
#006400
Olive
#808000
Teal
#008080
Aqua/Cyan
#00FFFF
Aquamarine
#7FFFD4
Turquoise
#40E0D0
SteelBlue
#4682B4
SkyBlue
#87CEEB
RoyalBlue
#4169E1
Biru
#0000FF
DarkBlue
#00008B
Navy
#000080
Salmon
#FA8072
Crimson
#DC143C
Merah
#FF0000
Merun
#800000
Pink
#FFC0CB
HotPink
#FF69B4
DeepPink
#FF1493
Lavender
#E6E6FA
Violet
#EE82EE
Magenta
#FF00FF
Ungu
#800080
Indigo
#4B0082
Coral
#FF7F50
Tomato
#FF6347
Oren
#FFA500
Gold
#FFD700
Kuning
#FFFF00


*Jika ada sebarang pertanyaan, sila tinggalkan komen di bawah.



Sila Share Post CK Ini Sekiranya Anda Suka
Dapatkan Widget Ini!

16 comments:

  1. wah...bagusnya da benda nie..senang nak cari kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah...tak payah lg nak buka photoshop ke atau pergi mana website lain nak cari kod warna. Datang je sini :)

      Delete
  2. menarik betul.. mudah nak cari kod warna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak kod warna singgah je teratak buruk CK ni :D. Anyway thanks Mizz Aiza

      Delete
  3. waw keren mas, sangat menarik dan berguna bagi saya yg kurang tau soal kode warna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama mas. Saja CK nak senangkan kawan-kawan :)

      Delete
  4. Huhu..tak pernah jumpa benda nie..

    ReplyDelete
  5. assalam,

    bagus lah camni , senang nak cari kod warna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikummussalam Bunda...

      Ya, tak perlu cari kat mana-mana, kat pondok CK ni je dah boleh dapat :)

      Delete
  6. fuhyo...cantiknye roda warna
    mcm2 ade
    thanks sudi klik video kat blog yumida
    yumida klik iklan nuffnang kat blog cikgu ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wheel of fortune...hehe.
      Thanks yumida supported CK ;)

      Delete