Cikgu Kacamata


24
Tiada Butang Back To Top!


Sebab utama mengapa CK tidak meletakkan widget Back To Top




Sebelum itu CK nak mengucapkan jutaan kemaafan kepada semua yang sudi singgah ke blog ini kerana mungkin ada sedikit kerumitan berkenaan tiada butang Back To Top. Yelah, mana taknya...dah penat scroll langsung ke bawah tapi tiada 'short cut' utk naik ke atas kembali.

Sebenarnya sengaja CK berbuat demikian (buat masa ni la) kerana CK mahukan semua pengunjung blog ini meng"explore" seluruh akar umbi yang ada di sini. Jika ada butang Back To Top tu, maka secara tidak langsung pengunjung mungkin akan terlepas "babak-babak" utama blog ini atau komen-komen daripada rakan blogger yang lain.

Akhir kata bagi penutup post ini, CK harap semua rakan-rakan jangan give-up dan teruskan menyokong blog ini agar CK dapat meneruskan dengan pelbagai lagi tutorial-tutorial baru dan menarik untuk anda semua :).

WASSALAM ---@@@--- WALLAHHU'ALAM




Sila Share Post CK Ini Sekiranya Anda Suka
Dapatkan Widget Ini!

24 comments:

  1. pcl pon xda butang tu... dah turun pandailah naik semula..haha. lg pon scroll x panjang mana pon..

    ReplyDelete
  2. aiza punya ikut tutorial + rekaan sendiri, sebab tutorial dalam blog yang aiza rujuk tu tak tunjukkan cara nak adjust saiz, aiza reka je.. hihi.. nasib baik jadi.. jangan risau, insya-Allah aiza akan selalu support rakan-rakan blogger..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Aiza...a'ah, CK punye tutorial pun tak tunjukkan smua. Ada sesetgh tu kena ubah sendiri. Sbb kalau tunjuk smua alamat berjela la kod2 tu :D

      Delete
  3. err, blog aku banyak gambar2. nanti semput nak scroll naik atas. jadi back2top tu satu kemestian utk dipasang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa, kalau camtu mmg perlu ada. Pnat jg nk mendaki ke atas semula...

      Delete
  4. laa...ingatkan kenapa la tadi...bagus jugak tue...biar orang explore blog kita hingga ke lubang cacing...he3

    ReplyDelete
  5. kenit memang suke explore-plore ni hehe. Takpe cikgu, tak jadi masalah pun insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maksudnye blog CK ni sesuaile utk kenit ye...hehe. Anyway thanks ya ;)

      Delete
  6. Sama lah... kang letak bebanyak widget berat plak... so biar nampak simple....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...walaupun nampak simple, tp kod2 dia tu akan memberatkan blog kita...

      Delete
  7. Saya pun terasa nak buang button back to top tu. Macam tak pakai je. Hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah..kalu tak guna bik let go je kan. Tp kalau ianya mustahak, maintainkan je..:)

      Delete
  8. betul juga kan..tapi saya suka kalau ada button tu..hehe.. sebab saya kan kemas orangnya..lol..hehe..apa2pun terpulang juga pada masing2.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg best button ni kita leh tukar2 ikut pattern kita sendiri. Secara tak langsung ia menarik perhatian pengunjung gak utk klik button tu..;)

      Delete
  9. psg la lift ck...cpt skit smpai :p

    ReplyDelete
  10. blog ni kalau xletak button 2 pn xde hal lg..sbb xdelah mleret sgt nk scroll :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut future nanti je CK letak mende2 merapu :D

      Delete