Cikgu Kacamata


21
Photoshop:Tunjukkan Semua Shape


Ilmu Photoshop:

Tunjukkan semua Shape yang ada pada Photoshop



Ilmu Photoshop:
  • Tunjukkan semua Shape pada Photoshop;
    Adakah anda pernah mengalami pengalaman melihat Shape sebanyak ini sahaja dalam Photoshop anda? Berbaloikah banyak ini sahaja Shape yang Photoshop sediakan?:


    Sebenarnya banyak lagi Shape yang Photoshop sediakan bagi memudahkan kita memilih Shape yang diperlukan. Cuma kita perlu melakukan beberapa perkara untuk terbitkan semua Shape yang ada.


Anda boleh load / tunjukkan semua Shape melalui kaedah ini:

Tekan Right click sekali atau left click lama-lama pada icon "Rectangle Tool" untuk terbitkan senarai Shape Tool



Pilih "Custom Shape Tool"



Klik icon "Shape:"



Kemudian klik pula pada icon kecil "setting" dan pilih "All"



Dan hasilnya:






Sila Share Post CK Ini Sekiranya Anda Suka
Dapatkan Widget Ini!

21 comments:

  1. Huhu, nis xpandai gunaa and tak pernah pon guna. SObs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe...insyaAllah lama2 Nies akan guna gak tu :D

      Delete
  2. kita tak ada benda alah ni.. sedih..photoscape dengan gimp ja ada..hehe

    ReplyDelete
  3. ck ada link free nak download photoshop tak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CK download kat website adobe. amik master collection. 8gb lbih tu, sibbik opis CK guna unifi. byk website utk download photoshop tu link dah broken. so CK pun takde sumber nak download :(

      Delete
  4. ada...Photoshop cs6 Extended http://juslyh.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Yang terrer aje yang pandai guna photoshop...aku sendiri pun guna guni je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guni tu software ape?...hehe gurau jer :D. Sape2 pun boleh terjah benda alah ni. kena minat dan byk explore :)

      Delete
  6. ck tunjuk la yg advance ckit..cth cm edit gambar ke..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah anakduyung. CK akan tunjukkan nanti ;)

      Delete
  7. nice sharing.. satu lagi pelajaran mengenai photoshop..
    aiza singgah sambil menabung transitions..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Aiza...Moga ianya berguna ;)

      *time CK check-in dlm Dunia Kecil td, pak Nang berdengkur lg...takpe CK akan kejutkan dia :D

      Delete
  8. Thanks.. info yg sgt berguna saya yg baru nak blaja photoshop ni..

    ReplyDelete
  9. he3 thanks..nice sharing cikgu :) skrg gak sy bt..

    ReplyDelete
  10. Waa betul la CK. Kat situ rupanya dia menyorok. Thanks for this entry. Baru saya tahu. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selama ni dia nyorok je kan...hehe. yr quite welcome ;)

      Delete
  11. follow sini #254. Jemput singgah and follow blog nurin pulak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Nurin...CK pun dah follow blog Nurin ;)

      Delete